L’ajuntament d’Alaró aprova la creació d’un servei de ludoteca familiar al Casal de Son Tugores

29-January-2018

Apostam per una tasca global i flexible que impliqui treballar conjuntament amb tots els agents socials que els són propers, i diferents àrees del municipi per així oferir un projecte dinàmic i fàcilment adaptable als canvis socials, per tal de donar resposta a les noves necessitats emergents del sector infantil i les seves famílies, amb la intenció de prestar un servei de qualitat. El joc lliure és l'eix principal de l'espai i aquesta haurà de donar resposta al diferents tipus de joc.

Segons la regidora d'Educació i Joventut Laura Perelló:

Per millorar la gestió dels recursos que tenim per a la dinamització dels col·lectius més vulnerables hem de començar a treballar amb edats més joves, amb prevenció, per així tenir fonaments quan s’arribi a la plena adolescència

Degut a la varietat dins la població amb la que treballarem, pensem que és necessari un centre lúdic i cultural on puguin conviure menors de distints ambients i així promoure moments de convivència harmònica.

Després de repassar la importància que el joc té pels nins, i després d'analitzar la realitat social en la qual vivim, hem arribat a la conclusió que una ludoteca és una resposta adient a les dificultats i problemes trobats en la societat actual, i la millor alternativa per proporcionar un espai de joc.


Els Eixos Vertebradors d'aquest espai són:

• Un Servei públic : de promoció social, de proximitat , d'Inclusió social i Accessible.

• Amb Intencionalitat educativa i pedagògica: contribuir al procés evolutiu i educatiu dels infants ens les seves diverses àrees: hàbits socials i de relació, transmissió de valors solidaris, creixement personal creatiu i afectiu.

• Espai de Socialització i participació: Eficaç en el compliment i la satisfacció de les necessitats ,pràctica participativa dels infants en el seu entorn més pròxim i potenciar la participació dels infants en la pressa de decisions.

• Sostenibilitat, eficiència i optimització de recursos disponibles.

• Espai de Prevenció i detecció de situacions de necessitats, vulnerabilitat i/o risc social dels infants.

• Un Servei de qualitat: presents en l’atenció i la informació als infants i les seves famílies, en el projecte d’intervenció, en les instal·lacions i la imatge.


Els infants poden participar durant els horabaixes, i el dissabte dematí de l'espai i les activitats proposades amb la família. És el lloc ideal per a que els pares i mares es relacionin amb els seus fills i filles i aprenguin a jugar amb ells i a potenciar la descoberta i les seves habilitats.


El servei estarà adreçat en principi a infants entre 4 i 12 anys (dividit en tres grups de 3-5, de 6 a 9, i de 10 a 12), i les seves famílies.


Horari: de dilluns (3-5 grup 1) , dimecres (6-9 grup 2) i divendres ( 10-12 grup 3), de 17.00 a 19.30 h

* Màxim de 12 nins per grup, 15 en el cas de 10 a 12 anys.

* Màxim de 20 nins per grup amb dos monitors.

Quota trimestral

40 eur* , això suposa poder fer ús del servei 2,5h setmanals.

* Possibilitat de bonificació del 100% als usuaris de serveis Socials